Pengar till kommuner o landsting !

Anders Borg och Fredrik Reinfeldts löften om ännu mer pengar till kommuner och landsting tror jag var ett skönt besked för många. Inte minst här i Arvika finns det många människor (inte minst det socialdemokratiska kommunalrådet Claes Pettersson…) som länge efterlyst mer statliga medel för att gjuta olja över finanskrisens spår. Idag sägd inget om storleken på dessa riktade medel men gissningsvis handlar det förmodligen om 5-8 miljarder som i sin tur medför ett antal miljoner till vår kommun. Förhoppningsvis skall inte detta besked dröja för länge då vi redan börjat arbetet i utskotten med att effektivisera kommunens verksamhetsområden. Totalt handlar det om närmare 27 miljoner varav Vård och Omsorg står för 12 miljoner, Lärande och Stöd 6 miljoner, Kommunstyrelsen 4,3 miljoner samt Samhällsbyggnad, Miljö och Service för 4,5 miljoner.En lindring kan kanske ske om och när vi får grepp om de statliga pengarna men det får framtiden utvisa.

I övrigt kan man glädja sig åt att kommunens finansförvaltning har tagit ett glädjeskutt efter börsens starka uppgång den senaste tiden. T

Hjulen för Volvo (hjullastartillverkningen), Thermia, Gjuteriet, Scan Modul med flera företag snurrar lite fortare och måhända har finanskrisen börjat vända uppåt igen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: