Arvika har fungerande ungdomsmedling

På TV igår var den moderata justitieministern Beatrice Ask upprörd över många kommuners ovilja att använda sig av s.k medlare vid ungdomsbrott. Ett jättebra sätt för offret att få möta sin förövare ansikte mot ansikte och kanske få en ursäkt eller förklaring till varför händelsen utspelades. Medlarrollen fungerar dåligt i kommunerna men dessbättre fungerar det som det ska i Arvika. Här har Karlstad (!) tagit över rollen som medlare för hela Värmland och jag vet i alla fall att systemet fungerar i vår kommun. Medling är inte tvingande så fallen blir därför inte heller så många men jag tror det blir en framtidsfråga och i och för sig vore det inte fel att göra det obligatoriskt för brottslingen att träffa den han har gjort illa.

Samhället behöver en uppstramning av behandlingen av brottslingar och detta borde vara en naturlig väg att gå i framtiden.

I övrigt är det värt att nämna att moderaterna och alliansen har sett till att antalet poliser ökat starkt i antal under mandatperioden.

Trygghet är A och O i ett samhälle.

Annonser

Ett svar to “Arvika har fungerande ungdomsmedling”

  1. Daniel Nordahl Says:

    Låter som en ny och bra idé som måste införas landet runt.
    Även om alla brottslingar inte vill möta sina offer, så ska de bli tvungna (så länge offrena går med på det) för att de ska förstå konsekvenserna för offret i fråga. Många tror bara att konsekvenserna av en misshandel är att sitta i fängelse, vilket är långt ifrån hela sanningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: