Nu startar valrörelsen !

Det känns redan i luften. Den 19 september avgörs alliansens framtid i Sverige. Ska den nuvarande regeringen få svenska folkets mandat att fortsätta sin framgångsrika arbetslinje eller ska den röd-gröna rörans gamla bidragspolitik bli det som gäller i fyra år framöver ?

Alliansen har, tillsammans med resten av världen, haft svårt att förverkliga arbetslinjen då vi haft den största ekonomiska krisen i mannaminne men nu ser framtiden ljusare ut. De 200 000 nya jobb som alliansens skapade innan finanskrisen kom försvann förstås under dnna extrema lågkonjunktur under 2009 men idag ser vi glädjande siffror som pekar på att vi återigen är på rätt väg både med arbetslösheten och sjukförsäkringsnivån. Sen alliansen tog över 2006 har sjuktalen i vårt land sjunkit drastiskt och är idag på samma nivå som många andra länder. Tidigare har ju Sverige haft Europas högsta sjuktal trots att vi varit den friskaste nationen…

Där har vi ett tydligt bevis på vad socialdemokraternas bidragspolitik har betytt under de deras 12-åriga regeringstid ! 140 personer förtidspensionerades varje dag under alla dessa år ! Nu har alliansens politik visat på vilket sätt socialdemokraterna misshushållit med skattebetalarns pengar.

Med facit i hand är det märkligt att det fortfarande idag finns fler människor som funderar på att lägga sin röst på radarparet Mona Sahlin och Lars Ohly…

Men, tiden talar för alliansen och jag tror att svängningen till nuvarande regeringen blir allt tydligare ju närmare september vi kommer.

En röst på alliansen är en röst på en trygg framtid. Ni kan ju själva tänka er de närmaste fyra åren med kommunisten Lars Ohly som finansminister…

Annonser

3 svar to “Nu startar valrörelsen !”

 1. claes axelson Says:

  När du skriver kommunisten Ohly är det för att svartmåla en rättvisare politik.
  Sjuka, arbetslösa m fl kan inte ha samma ersättning som de som jobbar, men att sänka ersättningarna för de i utanförskap och sänka skatten för oss som jobbar är ett exempel på ökad orättvisa. Regeringens jobbskatteavdrag gynnar oss som har arbete, men ger ingenting till sjuka, arbetslösa och pensionärer. Allra mest har den rikaste tiondelen av Sveriges befolkning fått och där har faktiskt din regering lyckats.

  Självklart att höger och vänster i politiken har olika värderingar. Mina värderingar om solidaritet och ökad rättvisa har du säkert hört, men dina värderingar är högerns vanliga orättvisa ”sköt dig själv skit i andra politik”.

  Vänstern vill ha en regering som satsar på jobben och får fart på tillväxten. På så vis kan vi öka välfärden för alla.
  V vill minska klyftorna i samhället. Först då kan vår individuella frihet öka.
  V vill förbättra a-kassan och sjukförsäkringen. I svåra situationer ska man känna sig trygg.
  V vill satsa på den svenska industrin. Den är grunden till vårt välstånd.

  Din högerpolitik har lett till:
  -ökade klyftor
  -sämre välfärd
  -nedrustad arbetsmarknadspolitik
  -sämre och dyrare a-kassa
  -sämre sjukförsäkring och rehabilitering
  -nedprioritering av arbetsmiljöfrågorna

 2. janwettmark11 Says:

  Hej Claes !
  Ja, då ses vi även här med våra åsikter ! Att du och jag har olika åsikter om regeringspolitiken är ju ingen nyhet och vi kommer säkert att ha en hel del utväxling av tankar innan valet 19 september då alliansen får förnyat förtroende för ytterligare fyra år.
  Fast där är vi inte riktigt överens…
  Utvecklingen på sjukförsäkringsfronten, betydelsen av såväl kärnkrfat som hushållsnära tjänster samt kombinationen Borg-Reinfeldt blir segervapen, lita på det !

  Jan Wettmark

 3. Claes Axelson Says:

  Du kan möjligen ha rätt i att alliansen kan få förnyat förtroende, men ingen av sidorna kan känna sig säkra på valsegern.

  Du läste väl att jag tycker alliansen har lyckats bra med att hålla sina vallöften? Du hade inga kommentarer på det.

  Jag hoppas i första hand för de svagaste i samhället, att de rödgröna ska vinna valet när man nu börjar se resultaten av snart 4 år med din högerregering.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: