Björnlod (MP) sluggar vilt men träffar fel !

Miljöpartisten och förre riksdagsmannen Leif Björnlod kritiserar i sin blogg sina fullmäktigekamrater (jag förmodar att det även gäller hans egna miljöpartister?) för att ha gamla och ynkliga värderingsgrunder. Detta efter att framtidsanalytikern Troed Troedsson pratat en timme till fullmäktigeledamöterna och enligt Björnlod hade ingen (utom han själv förstås)  fattat vad mossiga vi egentligen är !

Hans besvikelse grundar sig på att vid den efterföljande interpellationen  i FM köpte ingen av ledamöterna hans resonemang ang. ett eventuellt stödjande av Karlstad Länstrafikflygplats. Att vi sen till råga på eländet inte sade ja på momangen till att lägga ned Arvika flygplats blev tydligen droppen för Björnlod:

”Oppositionsrådet Jan Wettmark tog rekordet när han sa att vi har en flygplatschef och därför måste behålla flygplatsen”, skrev Björnlod på sin blogg och vill naturligtvis med denna grova generalisering plocka politiska poäng. Det jag sa om flygplatsen i Arvika var att vi har en flygplatschef som är, och har varit, en allt-i allo i många år och som snart är pensionär och att det därför inte känns rätt att dra sig ur flygplatsen nu för att bekosta ett årligt bidrag till Karlstad Flygplats. Lite mänsklig medkänsla i kombination med att Karlstad flygplats inte startar upp förrän om ett år gör att vi fortfarande har lite förhandlingsutrymme innan flygplatsfrågan blir het.

”Arvikas fullmäktige är dubbelfördummat” påstår Björnlod vidare och egentligen vet man inte om man skratta eller gråta. Arvikas nya politiska organisation(med bl.a två framtidsberedningar och ett oerhört stort arbete av medborgarinflytande) har medfört att ca 60 kommuner vallfärdat till Arvika för att lyssna på hur förändringen har gjorts. Inom flera områden har Arvika satts på den politiska kartan som förebilder men tydligen finns det i alla fall en politiker som inte förstått vägen in i framtiden…

Annonser

2 svar to “Björnlod (MP) sluggar vilt men träffar fel !”

 1. Olof Lindh Says:

  Hej Jan Wettmark (m)!

  Jag har läst igenom din blogg- och finner, att den är saklig på de områden, som du tar upp. Jag vill också tro, att vissa närvarande miljöpartister fann Björnlods uttalande överdrivet dumt.
  För egen del fanns det ett genomgående allvar i vad Troed Troedsson i tal- och bild väckte gamla förlegade- och sementerade kommunala driftformer? Särskilt vill jag peka på Sten Franssons- och socialdemokraternas stelbenta förståelse för det nya vårdvalet, som nästan totalt sågas av den rödgröna majoriteten. Men blygdes inte för, att kvittera de 150 000 kronorna för att utreda frågan till sin egen fördel.

  I Björnlods blogg visar han själv på ett bakåtsträvanden i frågan om bekväma- och moderna flygtrafiken inom länet. Utan länsflygplatsen i Karlstad tappar både företagen- och andra resenärer, som efterfrågar snabba transporter till Stockholm-Arlanda och vidare ut i Europa. En praktisk sak, som jag och Ingrid finner bekvämt är, att vi får checka in väskorna i Karlstad- och hämtar ut dem vid utgångs-bandet på den flygplats och land vi valt, att resa. Detta är bekväma praktiska rutiner för varje enskild resenär.
  Helt klart är, att vi för en tid framåt behåller vår flygplats i Arvika för, att utvärdera eventuell indragning. Kommunen har också ett ansvar för, att flygstations-föreståndaren Ingvar Langton, som om något år går i pension. Därför kan vi förmoda, att Björnlods försök i sitt förhastade- och okloka uttalande ger minskade möjligheter, att plocka politiska poäng för miljöpartiet?

  MVH Olof

 2. ensson Says:

  Hej.

  Kul att läsa att man inte är den enda som skriver om politik i västra delen av vårt vackra län. Visst, vi är inte partivänner, men man kan stödja och läsa varandras bloggar ändå.

  Funderar på om du är intresserad av att länka våra bloggar?

  Micke

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: