Fegt spel av socialdemokraterna !

Följetongen med socialdemokratiska kommunledningar som inte vill bidra med 1500 kr i en gemensam värmlandsgåva till kronprinsessans bröllop i juni fortsätter.

Och det blir allt värre.

Bakgrunden är landshövdingens initiativ att med ett specialgjort sänglinne från Klässbols Linneväveri önska brudparet lycka till från Värmlands alla kommuner. En gemensam gåva som skulle belasta varje kommun med 1500 kr och som då skulle visa lite av vårt landskaps välvilja till den person som så småningom kommer att efterträda kungen på hans tron.

Dessvärre sa tre s-styrda kommuner (Kil, Grums och Munkfors) nej tack och motivering som att ”bröllopsgåvor till kungligheter ingår inte i det kommunala uppdraget”. Sen detta offentliggjorts i media har ytterligare tre s-styrda kommuner tackat nej, nämligen Storfors, Hammarö och Forshaga.

Visst är det så att socialdemokraterna på riksnivå haft inskrivet i sina politiska styrdokument att man vill avskaffa kungahuset men detta har starkt tonats ner under senare år då majoriteten av det svenska folket anser att kungahuset ska finnas kvar. En utmärkt dörröppnare för regeringen i Sverige (oavsett vilken regering som sitter vid makten) och det goda ryktet runtom i världen plus deras folkliga och engagerande uppträdande inom Sveriges gränser gör kungahuset till en kraft som vårt land har stor nytta av.

Vilken dålig PR för Värmland skapar inte dessa rödfärgade kommuner genom att demonstrativt ställa sig utanför denna enkla form av artighet ?

Om man åtminstone hade varit ärliga och sagt att man av politiska skäl är motståndare till kungahuset och därför inte vill bidra med någonting överhuvudtaget hade man visat lite kurage.

Istället gömmer man sig bakom en pinsam floskel som gör det hela löjligt. S-styrda Arvika och Eda har ställt upp för länets skull vilket de ska ha heder för. För Arvikas del handlar det om 10 öre per innevånare medan de mindre kommunerna får punga ut med kanske det dubbla, 20 öre. ..

Är dessa ören värt den dåliga PR som Värmland nu får ?

Utan tvekan har vårt småaktiga beteende nått Stockholm och vilket intryck ger det i kungahuset ?

Kungen och Silvia var i Arvika när Rackstadmuséet invigdes och kungen var här under översvämningen år 2000. Starkt PR-skapande besök för vår kommun och Värmland i stort.

Hur påverkas viljan att besöka Värmland i framtiden ?

Annonser

2 svar to “Fegt spel av socialdemokraterna !”

  1. Tommy karlsson Says:

    Kungar och prinssesor är bara något som ska finnas i sagans värld! I en demokrati ska vi inte ha något sådant!

  2. Google Sniper - The Million Dollar Webinar Says:

    It’s in reality a great and helpful piece of information. I am satisfied that you just shared this useful information with us. Please keep us informed like this. Thank you for sharing.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: