Samtal med ungdomar ger mycket tillbaka !

Idag har fem lokala partiledare träffat komvux-elever på ANC (f.d Tobaken). Efter en kortare inledning om politiken i Arvika träffade vi fem politiker eleverna i sex olika grupper som vandrade runt och samtalade med varje politiker i ett separat klassrum. Det blev många tänkvärda ord som sades från elevernas sida och utan tvekan öppnades våra politiska ögon lite mer och vi kommer att ha dessa intryck med oss för att göra livet lättare oavsett vem som vinner i valet nästa söndag. Claes Petterson(S), Gösta Frödin(FP), Mona Smedman(C),Emile Savelkouls(KD) och jag själv(M) fick förmånen att under tre timmar få ha samtal med dessa 25-talet komvux-elever. Där gick vänstern och miljöpartiet (som saknades) miste om värdefull information.

På eftermiddagen tjänstgjorde jag vid valstugan och att det finns ett stort engagemang i stan råder det ingen tvekan om. Det tog mig två timmar att vandra från valstugan till kommunhuset efter att ha stoppats av fyra arvikabor som ville prata om alliansens politik. tre av de fyra  hade kritiska synpunkter och då tar förstås samtalen längre tid. Men när jag är ute på stan stannar jag gärna och samtalar med människor som är kritiska. Det handlar ofta om människor som handlat i kläm och jag är medveten om att så har skett när den gigantiska omställningen under ett par års tid resulterat i att sjukskrivningen halverats !

Men självklart måste alliansen ta tag i detta efter valet och göra övergångarna från sjukskrivning till arbetssök betydligt smidigare och mänskligare. Jag utgår ifrån att den utvärdering som nu görs av alliansen angående hanteringen av sjukskrivna och arbetslösa medför en förbättring.

I morgon lördag debatterar Jan-Ewert Rådhström (M) mot Lars ”Mejern” Larsson (S) på torget i Arvika. Det handlar om kommunikationer och infrastruktur. Lita på att det blir en spänstig debatt !

Välkomna dit kl. 12.00 !

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: